Праворадикали розмалювали приміщення Російського центру науки та культури у Києві і спалили російський прапор (фото)

Праворадикали розмалювали приміщення Російського центру науки та культури у Києві і спалили російський прапор (фото)

Молодики із шевронами «С14», «Традиція і порядок» та «Правий Сектор» зайшли в будівлю представництва російського Федерального агентства у справах СНД, співвітчизників за кордоном і міжнародної гуманітарної співпраці, відомого як «Росспівробітництво», на Подолі та розмалювали всередині стіни написами «Геть ФСБ», «Смерть Росії», «Свободу політв’язням» та «Це вам за Крим», повідомляє кореспондент Радіо Свобода.

​Активісти заявили, що це був «перформанс з метою привернення уваги до функціонування в Україні відверто проросійської організації».

Також вони запалили фаєри, винесли з будівлі прапор РФ і спалили його на вулиці.

Як передає журналіст Радіо Свобода, із активістами був також присутній депутат Верховної Ради, заступник голови фракції Радикальної партії Ляшка Андрій Лозовой.

На виклик приїхали працівники поліції охорони. Вони не перешкоджали активістам, однак попросили нічого не ламати. Пізніше до центру приїхав його директор Костянтин Воробйов. У нього відбулася словесна перепалка із праворадикалами.

Станом а 14.00 акція закінчилась, на місці працює поліція

Це не перший інцидент щодо «Росспівробітництва» у Києві. Зокрема, фасад будівлі у ніч на 27 серпня 2016-го року розмалювали невідомі, а у липні того ж року невідомі в масках закидали будівлю Росспівробітництва фаєрами, після чого на фасаді і дверях залишилися сліди кіптяви.

Тоді ж у серпні кілька десятків людей прибули близько десятої вечора за київським часом до будівлі Української дипмісії в Москві. Спочатку вони скандували гасла: «Хунту до відповіді», «Пам’ятаємо Одесу, пам’ятаємо Донбас», «Не забудемо, не пробачимо», «Руки геть від наших дипломатів», після цього запалили фаєри, а потім почали кидати в посольство яйця і помідори. Після попереджень про те, що акція не узгоджена, були затримані три людини, в той час як основна маса нападників залишила майданчик біля посольства.

About the author

VidPolit author

коментарі: