У Києві виявили понад 500 об’єктів будівництва, які визначені як зведені самовільно

У Києві виявили понад 500 об’єктів будівництва, які визначені як зведені самовільно

об’єктів будівництва, зведені самовільно

Міжвідомчий Центр моніторингу забудови Києва (ЦМЗК) за час своєї діяльності виявив понад 500 об’єктів будівництва, які визначені як зведені самовільно, повідомив департамент містобудування та архітектури Київської міської державної адміністрації (КМДА) з посиланням на в.о. заступник голови департаменту Анну Бондар.

“На сьогодні вже відкрито 60 кримінальних справ та 22 цивільних. По трьох справах також проходять судові розгляду”, – цитується в повідомленні А.Бондар в ході антикорупційної конференції “Як побороти корупцію? Методики мінімізації корупційних складових на місцевому рівні”.

За її словами, із зазначеної кількості виявлених самобудів парковки та станції технічного обслуговування складають 208 од., торгово-розважальні комплекси – 113 од.,газові автозаправні станції – 92 од., об’єкти житлової нерухомості – 72 од.

Загалом із загальної кількості перевірених ЦМЗК будоб’єктів законними визнані 427 од., при цьому протягом останні три місяці незаконні будоб’єкти в Києві не виявлені, уточнила А.Бондар.

Разом з тим, за її словами, додаткової перевірки потребують ще 200 будоб’єктів столиці. Крім того, в даний час проводиться збір інформації про об’єкти по 76 новими заявами громадян.

У зв’язку з цим Бондар зазначила, що на сьогодні громадяни можуть на веб-порталі ЦМЗК перевірити наявність інформації щодо будівництва того чи іншого об’єкта в Києві, а в разі її відсутності подати заявку на проведення перевірки будоб’єкту ЦМЗК.

Правда України

About the author

Vidkryti author

коментарі: