Ректора Національного медичного університету імені Богомольця відсторонили від роботи

Ректора Національного медичного університету імені Богомольця відсторонили від роботи

Катерина Амосова

Ректора Національного медичного університету імені Богомольця Катерину Амосову відсторонили від роботи на час перевірки, повідомляють у Міністерстві охорони здоров’я з посиланням на першого заступника міністра Олександру Павленко.

«Це не звільнення, це лише відсторонення від виконання обов’язків на час перевірки, про що є відповідний наказ, підписаний міністром. Лише міжвідомча комісія, до складу якої входять і представники правоохоронних органів, буде, по-перше, на основі розгляду тих скарг і звернень, які надходять до МОЗ, у тому числі і щодо діяльності Амосової, по-друге, на основі результатів перевірки, надавати рекомендації щодо легітимності рішень керівництва навчального закладу», – йдеться у заяві Павленко, опублікованій у четвер, 8 жовтня.

Наказ про перевірку цього вишу міністр охорони здоров’я Олександр Квіташвілі підписав 5 жовтня.

За словами Амосової, формальним приводом для перевірки стали звернення «кишенькових» громадських організацій.

30 вересня близько двадцяти активістів пікетували будівлі уряду та Міністерства охорони здоров’я з вимогою відставки ректора Національного медичного університету імені Богомольця Катерини Амосової та прозорої комплексної перевірки діяльності адміністрації вишу. В акції взяли участь, зокрема, представники студентської профспілки, громадські організації, колишні студенти університету імені Богомольця та інших вишів столиці.

На посаду ректора Катерину Амосову призначили після голосування на загальних зборах. Попередній ректор Віталій Москаленко пішов у відставку у лютому минулого року після міністерської перевірки, ініційованої внаслідок студентських протестів.

Правда України

About the author

Vidkryti author

коментарі: