На 3,6% зросли продажі побутової техніки та електроніки у третьому кварталі 2015 року

На 3,6% зросли продажі побутової техніки та електроніки у третьому кварталі 2015 року

pobutova-tehnika

У третьому кварталі року продажі побутової техніки та електроніки в Україні хоч ненабагато, але зросли: на 3,6% порівняно з аналогічним періодом минулого року.

Обсяг продажів у цей період склав 11,4 млрд грн. Зростала більшість секторів ринку: телекомунікації — на 21,6%, офісна техніка — на 5,3%, побутова — на 4,1%, IT — на 1%. Просіли продажі фототехніки (на 27,7%), побутової техніки (на 14,6%), а також малої побутової техніки — на 3,8%.

У цьому кварталі українці добре купували смартфони: в грошах продажі цього типу пристроїв зросли на 33% за рахунок зростання середньої ціни на смартфон. Загальний обсяг ринку телеком-обладнання в цьому кварталі склав 3,2 млрд грн. Найпопулярнішими серед користувачів є пристрої, які підтримують дві SIM-карти, з діагоналлю 4-5,5 дюймів і камерою на 5-8 Мп.

А ринок комп’ютерів за рік майже не змінився, квартальні обсяги продажів у порівнянні з минулим роком залишилися на тому ж рівні — 2,8 млрд грн. Ключовими категоріями тут залишаються ноутбуки і планшети. Порівняно з третім кварталом 2014 року ноутбуки просіли на 4%, планшети — на 6%, десктопи — на 11%.

Зате категорія накопичувачів зросла майже на 60%. Таке зростання пояснюється стрімким збільшенням ціни на ці товари, але в штуках продажі накопичувачів також просіли. Зростання в грошах показала і периферія (мишки, клавіатури тощо).

Правда України

About the author

Vidkryti author

коментарі: