Ще один член терористичної банди «днр» добровільно здався українській владі

Ще один член терористичної банди «днр» добровільно здався українській владі

dnr

Житель Слов’янська, який був членом угруповання «ДНР», добровільно здався правоохоронцям, повідомляє прес-служба Національної поліції.

Поліцейські з’ясували, що наприкінці квітня 2014 року він добровільно вступив до лав угруповання «ДНР», визнаного в Україні терористичним, і в період з квітня по липень 2014 року «служив на посту» біля Краєзнавчого музею в Слов’янську.

У поліції зазначають, що після звільнення міста тривалий час чоловік переховувався на території Росії, але згодом приїхав в Слов’янськ і добровільно здався співробітникам поліції.

Кримінальне провадження щодо цього жителя Слов’янська відкрили за частиною 2 статті 260 «Створення не передбачених законом воєнізованих або збройних формувань» Кримінального кодексу України. У поліції зазначають, що «після ретельної перевірки, з’ясувавши, що за час перебування в лавах «ДНР» він не скоював злочинів проти мирного населення», провадження буде перекваліфіковано. Після цього підслідний буде офіційно звільнений від кримінальної відповідальності.

Згідно з частиною 6 статті 260 Кримінального кодексу України, «звільняється від кримінальної відповідальності особа, яка перебувала у складі воєнізованих формувань, якщо вона добровільно вийшла з такого формування і повідомила про його існування в органи державної влади чи органи місцевого самоврядування».

У жовтні угруповання «ДНР» і «ЛНР», які контролюють частини Донецької і Луганської областей України, заявили про перенесення «виборів» на Донбасі на наступний рік. Проведення виборів на цих територіях є однією з умов Мінських угод.

При цьому сепаратисти заявили, що за цей час «Україна буде зобов’язана надати Донбасу особливий статус, не допустити переслідування і покарання осіб – учасників подій на території Донбасу, а також переголосувати поправки в Конституцію у новій, погодженій з сепаратистами редакції».

Україна наполягає, що ніколи не піде на амністію осіб, які вчиняли злочини проти людяності.

Правда України

About the author

Vidkryti author

коментарі: