Міністр енергетики Демчишин надав посаду регіоналівському злодію володимиру гладуну

Міністр енергетики Демчишин надав посаду регіоналівському злодію володимиру гладуну

demchyshyn-gladun

Міністр енергетики України Володимир Демчишин своїм наказом призначив виконувачем обов’язків голови державного підприємства «Полтавське управління геофізичних робіт» Володимира Гладуна, що вже очолював це держпідприємтсво за попередньої влади, а нині проходить по кримінальній справі про розтрату держмайна. Наказ за підписом міністра є у розпорядженні журналістів. 

«Полтавське управління геофізичних робіт» – одне з небагатьох держпідприємств, що надає геофізичні послуги, супроводжує бурові роботи підприємств нафтогазового комплексу, що дає змогу відкривати та розробляти нові родовища. 

Володимир Гладун очолював компанію у 2007-2012 роках, а потім був повторно призначений на цю посаду міністром Едуардом Ставицьким у 2013 році. Він був депутатом київської райради Полтави від Партії регіонів у 2010-2015 роках, балотувався від Партії регіонів до Верховної Ради на виборах 2012 року. 

Гладун був звільнений з посади директора підприємства «Полтавське управління геофізичних робіт» невдовзі після перемоги Майдану навесні 2014 року.

Володимир Гладун проходить по справі №1201517000000816. Національна поліція Полтавської області підозрює тогочасне керівництво держпідприємства у розтраті державних коштів та укладанні завідомо збиткових контрактів за попередньою змовою з приватними суб’єктами господарської діяльності. Зокрема, слідчі розслідують багатомільйонні оборудки держпідприємства з фірмою «Полтавське підприємство геофізичних робіт», що зареєстрована на прийомну доньку Володимира Гладуна Оксану Шпак. 

У січні відбувалась серія обшуків у рамках справи, з-поміж іншого, слідчі отримали доступ до банківських рахунків та документів фірми родички Гладуна, про що свідчить Єдиний реєстр судових рішень.

Його рідний брат Василь Гладун за минулої влади займав одну з керівних посад у НАК «Нафтогаз України», а також був помічником нардепа-регіонала Сергія Кацуби, що нині разом з братом перебуває у розшуку за підозрою у розтраті майна НАК «Нафтогаз України». 

Володимир Гладун повідомив, що вже готується виконувати обов’язки директора «Полтавського управління геофізичних робіт», але, почувши запитання про кримінальну справу та контракти з родичами, поклав слухавку. 

Одночасно з призначенням Гладуна, міністр Демчишин припинив повноваження в.о. директора цього держпіжприємства Владислава Левінського. 

Левінський згадується у ЗМІ, як учасник подій на Майдані, організатор намету «полтавські Єврогалушки», якими харчувалися учасники революції.

Міністр Демчишин не захотів коментувати призначення.

Правда України

About the author

Vidkryti author

коментарі: