Я винен в смерті Михайла Медведєва, але адвокат порадив звинувачувати поліцію

Я винен в смерті Михайла Медведєва, але адвокат порадив звинувачувати поліцію

rostyslav-hrapachevskyi

Я винен в смерті Михайла Медведєва, але адвокат порадив звинувачувати поліцію.

Один з основних учасників практично американського бойовика з гонитвою і стріляниною нічними вулицями Києва – водій BMW, 24-річний Ростислав Храпачевский розповів свою версію того, що сталося. Виявляється іномарка не його – він узяв її у свого знайомого, щоб поїхати з друзями розважитися на дискотеку. Сів за кермо в нетверезому стані і по шляху, коли хлопці зупинилися дізнатися дорогу, їх запримітив екіпаж патрульної поліції.

За словами водія, він злякався, що його покарають за їзду напідпитку, а машину заберуть на штрафлощадку, тому проігнорував вимогу правоохоронців і почав тікати від них. Все, що відбулося далі – навіть складно було уявити. «Потім, я почав переховуватися через те, що реально боявся за своє життя. Я зрозумів, що люди орієнтовані не те, щоб мене затримати, а щоб мене розстріляти», – несподівано заявив Ростислав Храпачевский.

За його словами, пізніше, коли на одному з етапів гонитви машина була повністю зупинена, а один з поліцейських підійшов до водія BMW, інші правоохоронці почали стріляти в неї. «Коли один співробітник вже стояв біля машини і тримав мене за плече, інші співробітники стріляли. Просто робили з машини решето. Вилітали вікна. Всі пригнулись, і мені довелося знову кинутися навтьоки. Я боявся померти. Я розумів, що вони усвідомлено хотіли нас розстріляти!», – бреше Ростислав Храпачевский.

Журналістам вдалося поговорити і з одним з пасажирів злощасної іномарки – Максимом Кривоносом. Хлопець досі з жахом згадує, що сталося. «Незрозуміло як, я дивом залишився цілий. Машина вся була обстріляна в заднє скло. Я пам’ятаю, як падали шматочки скла мені за комір. У кишенях куртки також було скло», – розповів хлопець. За його твердженням, версія, озвучена правоохоронцями, занадто вже перебільшена. «Просто кажуть, що у нас знайшли наркотики, що була зброя, що ми стріляли. Нічого такого у нас не було. Звідки у нас може бути зброя? Це просто смішно …», – бреше Максим Кривонос.

Рідні вбитого Михайла Медведєва назвали дії поліцейських явним беззаконням, і стверджують, що докладуть усіх зусиль, щоб була встановлена ​​повна ясність в цій справі, а винні – притягнуті до відповідальності. «Розстрілювати людей за вчинення адміністративного порушення – це просто немислимо!», – заявляє адвокат водія BMW Станіслав Іваницький.

Правда України

About the author

Vidkryti author

коментарі: