Яценюківський нардеп Котвіцький є третім фігурантом у гешефті закупівлі рюкзаків для МВС

Яценюківський нардеп Котвіцький є третім фігурантом у гешефті закупівлі рюкзаків для МВС

kotvickyi_avakov

Журналісти розпізнали ще одну особу, яка була присутня під час розмови про закупівлю рюкзаків для МВС. Це – чоловік, схожий на народного депутата партії «Народний Фронт» та близького соратника міністра внутрішніх справ Арсена Авакова Ігоря Котвіцького. 

Журналісти розшифрували ще одну частину відеозаписів, що схожі на приховані зйомки у кабінеті Сергія Чеботаря, які проводила СБУ на прохання військової прокуратури в рамках кримінального провадження про корупцію в Міністерстві внутрішніх справ.

Особа, схожа на Котвіцького, заходить в кабінет заступника МВС Сергія Чеботаря із пакетом з двома пляшками елітного алкоголю та кейсом. 

Чоловік презентує людині, схожій на Чеботаря, пляшки, підхоплює кейс і обидва на деякий час зникають з об’єктиву камери в іншій кімнаті. Потім на відео чутно розмову чоловіків про якісь схеми.

Сам Котвіцький каже, що не пам’ятає, чи був у кабінеті Чеботаря у грудні 2014 року.

«Я не пам’ятаю, що у мене півроку тому було, а що два роки тому – тим паче. Думаю, це фейк. PR-акція для того, щоб дискредитувати міністра», – заявив він у коментарі. 

Ігор Котвіцький – близька до Арсена Авакова людина. Він – бізнес-партнер родини міністра. На момент обрання депутатом від «Народного фронту» він був членом спостережної ради – віце-президентом компанії «Інвестор». Головою наглядової ради – президентом цієї фірми до 2013 року був сам Арсен Аваков, а нині компанія у власностійого дружини Інни Авакової.

Раніше журналісти знайшли відеозаписи, схожі зйомки прихованою камерою в кабінеті на той час заступника міністра внутрішніх справ Сергія Чеботаря, який до травня 2015 року відповідав у міністерстві за державні закупівлі. На відео зафіксовано діалог про закупівлю рюкзаків між нібито сином міністра Авакова – Олександром – та особою, схожою на Сергія Чеботаря, на той час – заступника Арсена Авакова. 

В Міністерстві внутрішніх справ заявили, що процедура закупівлі тактичних рюкзаків для потреб антитерористичної операції була чесною і прозорою. 

Правда України

About the author

Vidkryti author

коментарі: