Екс-керівників Одеського НПЗ оголосили у розшук через «схеми Курченка» – ГПУ

Екс-керівників Одеського НПЗ оголосили у розшук через «схеми Курченка» – ГПУ

Приморський районний суд Одеси дозволив затримання і доставку до суду колишніх генерального директора та виконавчого директора ПАТ «Одеський НПЗ», повідомляє речниця ГПУ Лариса Сарган.

«Дані особи причетні до махінацій з нафтопродуктами у злочинній «схемі Курченка». На виконання ухвали слідчого судді слідчим підозрюваних оголошено у розшук. За наявною інформацією, вказані особи переховуються на території Російської Федерації», – повідомила Сарган у Facebook.

«Зазначені топ-менеджери підозрюються в ухиленні від сплати податків у складі злочинної організації з використанням можливостей Одеського нафтопереробного заводу, внаслідок чого до державного бюджету України не надійшло податків, обов’язкових платежів та зборів на суму понад 2 мільярди гривень», – зазначила речниця Генпрокуратури. 

Генпрокуратура України визнала групу компаній СЄПЕК Сергія Курченка, якого зараховують до близького оточення колишнього президента Віктора Януковича, злочинною організацією і повідомила про досудове розслідування за фактом створення злочинної організації, «члени якої упродовж 2010-2014 років вчинили низку тяжких та особливо тяжких злочинів у різних сферах економіки з метою заволодіння майном державних підприємств, що входять до системи Міністерства інфраструктури, Міністерства енергетики та вугільної промисловості, зокрема компаній «Нафтогаз» та «Укргазвидобування», а також Національного банку України».

Рішеннями судів в Україні на майно Сергія Курченка накладено арешт, а щодо нього самого винесено рішення про заочне засудження. За даними СБУ, Курченко переховується в Росії.

About the author

VidPolit author

коментарі: