В Україну не пустили російського актора Сафонова – прикордонники

В Україну не пустили російського актора Сафонова – прикордонники

В Одеському аеропорту на територію України не пустили російського актора Кирила Сафонова, який раніше відвідував анексований Крим, повідомив 27 квітня у коментарі проекту Радіо Свобода Крим.Реалії речник Держприкордонслужби України Олег Слободян.

За його словами, це сталося 24 квітня близько 16:00: під час оформлення пасажирів авіарейсу, який прибув з Мінська, був ідентифікований громадянин Росії Кирило Сафонов.

«Щодо нього у прикордонників була попередня інформація про те, що він відвідував окупований півострів, порушуючи законодавство України, тобто через ті пункти пропуску, які, згідно з рішенням уряду, є тимчасово закритими. Він підтвердив, що в 2015 році відвідував окупований півострів саме таким способом. На підставі наявної інформації, його не пропустили на територію України і заборонений в’їзд до країни терміном на три роки», – зазначив Слободян.

Раніше Кирило Сафонов на своїй сторінці у Facebook написав, що йому заборонили в’їзд в Україну.

Українські прикордонники все частіше не пропускають в країну російських діячів мистецтва, які відвідували анексований Крим.

Нещодавно російській співачці українського походження Лоліті Мілявській на три роки заборонили в’їзд в Україну через виступи в анексованому Криму в 2015 році.

За даними прикордонників, від початку 2017 року вони виявили 230 іноземців, які намагалися перейти адмінкордон із анексованим Кримом із порушеннями – перетнули недійсні пункти пропуску.

У Держприкордонслужбі нагадали, що щодо всіх іноземців, які порушили порядок в’їзду/виїзду з територією Криму, складають протоколи про адміністративні правопорушення за статтею 204-2 Кодексу України про адміністративні правопорушення, а на підставі статті 13 Закону України «Про правовий статус іноземців та осіб без громадянства» їм забороняється в’їзд до України терміном на три роки.

About the author

VidPolit author

коментарі: