З початку доби 4 військових поранені і 1 травмований на Донбасі – штаб

З початку доби 4 військових поранені і 1 травмований на Донбасі – штаб

У прес-центрі штабу АТО повідомили, що через обстріли з боку підтримуваних Росією бойовиків від початку доби і до 18-ї години суботи четверо українських військових були поранені і ще один зазнав бойових травм на Донбасі. Про це йдеться в повідомленні прес-центру на сторінці у Facebook.

«Ситуація в районі проведення АТО залишається напруженою. Російсько-окупаційні війська продовжують обстріли позицій Збройних Сил України. З початку доби ворог 27 разів відкривав вогонь по опорних українських захисників. Епіцентром вогневого протистояння залишається приморський (маріупольський – ред.) напрямок», – повідомили у штабі.

Згідно з повідомленням, бойовики здійснювали обстріли, подекуди з використанням важкого озброєння, біля Красногорівки, Новотроїцького, Березового, Гнутова, Водяного, Широкина, Авдіївки, шахти «Бутівка», Новотошківського, Кримського, Новоолександрівки та Жовтого.

«В окремих випадках, коли виникала безпосередня загроза життю і здоров’ю військовослужбовців, командири ухвалювали рішення на адекватне відкриття вогню у відповідь», – зазначили у штабі.

В угрупованні «ДНР» не повідомляють про бойові дії сьогодні, водночас стверджують, що українська сторона за минулу добу здійснила понад півсотні обстрілів підконтрольних донецьким бойовикам територій. Повідомляється, що поранень зазнав один боєць угруповання, а також одна мирна жителька у Горлівці. Луганські сепаратисти на своїх ресурсах повідомляють, що один їхній боєць загинув і ще один був поранений через обстріли з боку ЗСУ у селищах Фрунзе та Донецькому.

Наприкінці березня учасники Тристоронньої контактної групи домовилися про чергове перемир’я у зоні збройного конфлікту на сході України, воно мало почати діяти від 1 квітня. Проте обстріли не припинилися, а сторони конфлікту звинуватили в цьому одна одну.

About the author

VidPolit author

коментарі: