У Польщі затримали австрійця, підозрюваного в скоєнні воєнних злочинів на Донбасі

У Польщі затримали австрійця, підозрюваного в скоєнні воєнних злочинів на Донбасі

Польська влада повідомила 30 квітня, що заарештувала австрійця, підозрюваного в скоєнні воєнних злочинів у східній частині України. За даними прикордонної служби Польщі, 25-річний чоловік на прохання Австрії був затриманий на польському прикордонному посту Дорогуськ два дні тому, коли намагався перетнути кордон і прослідувати в Україну. Нині Австрія вимагає екстрадиції цього чоловіка.

Затриманого, як ідеться в заяві польських прикордонників, підозрюють у тому, що він «убивав поранених і в’язнів», що є воєнним злочином відповідно до Женевської конвенції.

Є суперечливі повідомлення щодо того, на чиєму боці брав участь у збройному конфлікті на Донбасі затриманий австрієць. Представник прикордонної поліції Польщі Даріуш Сеніцький, слова якого цитує AFP, заявив, що затриманий «був членом сепаратистської групи».

Натомість представник австрійської прокуратури Еріх Хабіцл заявив 30 квітня, що цей чоловік воював на боці лояльних українському урядові сил, у тому числі і в битві за аеропорт Донецька.

Правозахисні організації звинувачували в довільних убивствах і тортурах обидві сторони конфлікту на Донбасі.

Від квітня 2014 році у війні між українськими урядовими силами та підтримуваними Росією сепаратистами загинули майже 10 тисяч людей.

About the author

VidPolit author

коментарі: