У Запоріжжі 1 травня відзначили мітингом профспілок і «Монстрацією»

У Запоріжжі 1 травня відзначили мітингом профспілок і «Монстрацією»

У центрі Запоріжжя відбулось декілька акцій, присвячених Дню солідарності трудящих, 1 травня, зокрема, мітинг профспілок і «Монстрація» з абсурдними гаслами.

Як повідомляє кореспондент Радіо Свобода, зранку на площі пройшов мітинг, організований місцевими профспілками. Учасники акції ухвалили резолюцію з вимогами до місцевої влади – Запорізької ОДА й органів місцевого самоврядування сприяти погашенню наявних у регіоні заборгованостей із зарплати перед робітниками місцевих підприємств і посилення відповідальності керівництва підприємств, де такі заборгованості виникають, забезпечити прозоре формування тарифів на комунальні послуги в регіоні.

Опівдні у Запоріжжі відбулася ще одна акція, присвячена 1 травню – «Монстрація». Близько 30 учасників акції з плакатами зі смішними й абсурдними гаслами: «Земля – землянам! Заводи – марсіанам», «Запорожье – город, который смог», «Шашлык. Май. Wi-fi», пройшлися центральним проспектом міста від площі Фестивальної до бульвару Шевченка. Як розповіли організатори ходи, вони не мають на меті таким спровокувати якийсь конфлікт з тими, хто цього дня святкує 1 травня.

«У нас не має якоїсь мети над кимось насміхатися, когось розкритикувати. Ми просто хочемо дати поживу для нових думок. Мета акції – поговорити про те, які гасла зараз використовують під час якихось акцій, що відбувається в інформаційному просторі та дати свою якусь іронічну оцінку цьому. «Монстрації» відбуваються на 1 травня у багатьох великих містах, тому хочеться, щоб конструктивно розгнівані та розлючені креативщики мали тло, аби десь виразити себе», – розповіла організатор акції Яна Сасіна.

Перша «Монстрація» відбулася у російському Новосибірську в 2004 році. Цього року «Монстрація» відбудеться в 14 містах світу.

У зв’язку з травневими святами, а також проведенням «Євробачення» в Україні посилені заходи безпеки.

About the author

VidPolit author

коментарі: