Суд опублікував повістку про виклик Януковича на засідання 18 травня

Суд опублікував повістку про виклик Януковича на засідання 18 травня

Оболонський районний суд Києва викликав колишнього президента України Віктора Януковича у справі про державну зраду на засідання 18 травня. Фотокопію відповідної повістки оприлюднено в п’ятницю на сайті Судової влади України.

«Оболонський районний суд міста Києва викликає Вас як обвинуваченого на 10:00 18 травня 2017 року  у справі із обвинувачення Януковича Віктора Федоровича у вчиненні злочинів, передбачених ч.5 ст.27, ч.3 ст.110, ч.1 ст.111, ч.5 ст.27, ч.2 ст.437 Кримінального кодексу України», – йдеться в повідомленні.

У повістці також йдеться, що стороні захисту Януковича надано програмну можливість для участі їхнього підзахисного в підготовчому судовому засіданні в режимі відеоконференції.

4 травня Оболонський районний суд Києва оголосив перерву в підготовчому засіданні у справі про державну зраду екс-президента України Віктора Януковича до 18 травня. Таке рішення суд ухвалив після часткового задоволення клопотання захисту колишнього президента-утікача про організацію відеоконференції з ним.

Віктор Янукович та багато з представників його оточення утекли з України у лютому 2014 року після масових розстрілів учасників протестів на майдані Незалежності в Києві. Відтоді більшість з них переховуються у Росії.

У січні Печерський районний суд Києва надав дозвіл на заочне досудове розслідування щодо Януковича.

Наприкінці листопада 2016 року Янукович як свідок давав свідчення у форматі відеозв’язку у справі щодо 5 бійців розформованого спецпідрозділу «Беркут». Тоді він повідомив у суді, що перебуває в російському місті Ростов-на-Дону.

Віктор Янукович є фігурантом кількох кримінальних справ в Україні, зокрема, щодо перевищення ним повноважень від листопада 2013-го до лютого 2014 року, щодо масових убивств активістів Майдану, а також за фактом захоплення ним державної влади 2010 року. Наразі жодне з цих проваджень не розглядається у судах по суті.

About the author

VidPolit author

коментарі: