«Яндекс»: санкції Києва спрямовані проти українських користувачів

«Яндекс»: санкції Києва спрямовані проти українських користувачів

У компанії «Яндекс» заявили, що головними постраждалими від нових санкцій України проти російських компаній, є українські користувачі.

«Дуже шкода», – додав представник «Яндекса» в коментарі російській службі Радіо Свобода. У компанії відзначили, що «Яндексом» в Україні користуються 11 мільйонів людей.

Тим часом, у «ВКонтакте», коментуючи запроваджені санкції, заявили, що перебувають «поза політикою».

«VK – найпопулярніша соціальна мережа в Україні, щомісяця ресурс відвідують 16 мільйонів жителів країни. Українці вже десять років спілкуються зі своїми друзями й родичами, об’єднуються в спільноти за особистими та професійними інтересами, діляться фотографіями та думками. Ми, Команда VK, завжди обходили політику стороною. Вважаємо, що інтернет не має кордонів. Ми захищали й захищатимемо інтереси всіх наших користувачів і партнерів», – заявив Влад Леготкін, представник VK Україна.

Президент України Петро Порошенко 16 травня ввів у дію рішення РНБО про оновлені санкції щодо Росії, що стосуються майже 500 компаній і 1228 фізичних осіб.

Під санкції, зокрема, потрапили російські соціальні мережі «ВКонтакте» і «Однокласники», а також сервіси «Яндекса» і Mail.Ru Group.

Вперше Україна ввела обмеження щодо Росії у вересні 2015 року. Це було зроблено у відповідь на анексію Криму і збройну підтримку сепаратистів на Донбасі.

 

About the author

VidPolit author

коментарі: