Минулої доби на Донбасі поранені четверо українських воїнів – штаб

Минулої доби на Донбасі поранені четверо українських воїнів – штаб

У зоні бойових дій на Донбасі 22 травня зазнали поранень четверо українських військовослужбовців, йдеться у повідомленні прес-центру штабу АТО на сторінці у Facebook.

«Ситуація у зоні проведення АТО залишається складною, з частковими ознаками ескалації на окремих ділянках лінії зіткнення. Підрозділи російсько-терористичних військ продовжують обстрілювати підрозділи Збройних сил України вздовж усієї лінії розмежування. Минулої доби зафіксовано 59 фактів недотримання бойовиками режиму припинення вогню», – вказано в повідомленні.

За даними штабу, найбільше обстрілів напередодні було на приморському напрямку – 29.

Загалом під обстріли сепаратистів, зокрема і з використанням важкого озброєння, потрапили райони населених пунктів Павлопіль, Красногорівка, Широкине, Тарамчук, Мар’їнка, Невельське, Зайцеве, Малинове, Валуйськ, Станиця Луганська, Донець.

«Ввечері позиції ЗСУ в районі Опитного були обстріляні бандформуваннями з РСЗВ «Град». Попередньо зафіксовані наслідки прильоту 15 реактивних снарядів від цієї артилерійської системи. Окрім того, ситуація залишається складною й у південному та східному передмістях Авдіївки, де бандити вночі інтенсивно обстрілювали укріплення ЗСУ з мінометів калібру 120 та 82 міліметри, а також стрілецької зброї та гранатометів», – йдеться в повідомленні.

В угрупованні «ДНР» звинуватили Збройні сили України у обстрілах напередодні ввечері околиць Ясинуватої та території Авдіївського коксохімічного заводу. За даними бойовиків, через обстріли поранень зазнала жителька Ясинуватої. В угрупованні «ЛНР» станом на 7:00 вівторка не надають інформації про останні години на захоплених луганськими бойовиками територіях.

Наприкінці березня учасники Тристоронньої контактної групи домовилися про чергове перемир’я у зоні збройного конфлікту на сході України, воно мало почати діяти від 1 квітня. Проте обстріли не припинилися, а сторони конфлікту звинуватили в цьому одна одну.

About the author

VidPolit author

коментарі: