Бойовики обстрілювали Красногорівку з важкої зброї майже 3 години – СЦКК

Бойовики обстрілювали Красногорівку з важкої зброї майже 3 години – СЦКК

Через обстріл Красногорівки з боку підтримуваних Росією бойовиків поранені 8 цивільних, пошкоджені кілька будинків, лікарня і школа, повідомляють у Спільному центрі контролю та координації режиму припинення вогню (СЦКК).

«Упродовж майже 3-х годин з 6.35 і до 9.00 28-го травня, бойовики вчергове обстріляли житловий сектор населеного пункту Красногорівка, застосувавши заборонену Мінськими домовленостями зброю великого калібру», – інформують у СЦКК.

«Боєприпаси ворога влучили у відділення неврології та швидкої допомоги Красногорівської районної лікарні, пробили дах місцевої школи №2 по вулиці Нахімова, від чого виникла пожежа, пошкодили житлові будинки по вулицях Маяковського, Бєлінського, Грушевського, Богдана Хмельницького, Чайковського, Каштанова. Понад десять квартир пошкоджені в п’ятиповерховому будинку по вулиці Толстого. Три квартири знищені майже повністю. Снаряд влучив у вікно квартири на четвертому поверсі. Вибухом було зруйновано перекриття на третьому та п’ятому поверхах. На щастя, мешканці будинку вчасно його покинули», – мовиться у повідомленні СЦКК. 

Бойовики угруповання «ДНР», що контролюють частину Донеччини, заперечують свою причетність до обстрілу Красногорівки.

Наприкінці березня учасники Тристоронньої контактної групи домовилися про чергове перемир’я у зоні збройного конфлікту на сході України, що мало почати діяти з 1 квітня. Проте обстріли не припинилися, а сторони конфлікту звинувачують в цьому одна одну.

Бойові дії на Донбасі тривають від квітні 2014 року. За цей час, за даними ООН, там загинули понад 10 тисяч людей.

About the author

VidPolit author

коментарі: