Запрошення Путіна до Парижа свідчить про непрофесіоналізм команди Макрона – Потєхін

Запрошення Путіна до Парижа свідчить про непрофесіоналізм команди Макрона – Потєхін

Запрошення російського президента Володимира Путіна до Парижа в річницю візиту до Франції Петра I свідчить про «високий непрофесіоналізм» команди дипломатів новообраного президента Франції Емманюеля Макрона. Про це в ефірі Радіо Свобода заявив експерт з питань міжнародних відносин Олександр Потєхін.

«Це просто знущання над здоровим глуздом – запрошення Путіна на 300-річчя відомого візиту російського царя Петра І до Франції. Справа в тому, що Петро І – це запеклий антиукраїнський діяч, це кат українського народу. І тому, якщо у французькому дипломатичному відомстві цього не розуміють, це дуже прикро і не свідчить про високий професіоналізм команди Макрона в міжнародних справах», – сказав Потєхін.

За його словами, Росія обов’язково використає це порівняння Петра І з Володимиром Путіни у власних цілях. 

Президенти Франції та Росії проведуть у понеділок переговори в Парижі, на порядку денному яких буде і українське питання. Напередодні візиту Макрон заявив, що з повагою ставиться до Росії, але не поступиться позиції Володимиру Путіну. 

Серед складних питань, які стоять перед обома президентами, не лише агресія Росії проти України, підтримка Кремлем президента Сирії Башара Асада, але і ймовірне втручання Москви у французькі президентські вибори. Під час передвиборчої кампанії у Франції у боротьбі з прихильницею Путіна Марін Ле Пен команда Макрона стверджувала, що Росія провела спроби злому і дезінформації.

За кілька днів до виборів у Франції в інтернеті були опубліковані тисячі викрадених електронних листів і документів проти команди Макрона. У штабі заявили про «спробу дестабілізації демократії – на кшталт тієї, що сталася під час передвиборної кампанії у США». На думку деяких аналітиків, такі дії могли бути пов’язані з російською військовою розвідкою. Москва відкинула твердження про втручання у вибори.

Сьогоднішня зустріч Путіна і Макрона проходитиме на тлі відкриття в королівському палаці у Версалі великої виставки, присвяченої візиту до Франції Петра I 1717 року.

З 29 травня ранковий ефір Радіо Свобода можна почути на сайті.

About the author

VidPolit author

коментарі: