Прикордонники заявляють, що готові «до дії нових правил» в рамках «безвізу»

Прикордонники заявляють, що готові «до дії нових правил» в рамках «безвізу»

Державна прикордонна служба України (ДПСУ) заявляє про готовність на належному рівні забезпечити перетин українського кордону з країнами Європейського союзу в рамках безвізового режиму, який набуде чинності 11 червня.

«Завтра громадяни України почнуть перетинати кордон в рамках безвізового режиму. Державна прикордонна служба повністю готова до дії нових правил», – йдеться у повідомленні прес-служби відомства.

Прикордонники зазначають, що в рамках лібералізації візового режиму у спільних заходах із співробітниками Держприкордонслужби беруть участь представники Європейського агентства з прикордонної та берегової охорони FRONTEX. 

За даними ДПСУ, з 10 червня іноземні експерти з FRONTEX перебуватимуть у пунктах пропуску для авіаційного сполучення: «Бориспіль», «Жуляни», «Одеса», «Львів» та автомобільного: «Тиса», «Лужанка», «Ужгород», «Ягодин», «Краковець», «Рава-Руська» та «Порубне».

Крім того, прикордонники обіцяють разом з іноземними експертами надавати консультативну допомогу для уникнення можливих непорозумінь під час перетину кордону.

10 червня о 12:00 у Києві на площі перед Адміністрацією президента запустили символічний «таймер безвізу».

Від 11 червня для громадян України запроваджується безвізовий режим з ЄС. Це стало можливим після того, як Рада міністрів Євросоюзу 11 травня ухвалила остаточне рішення про надання Україні безвізового режиму. Угода про лібералізацію візового режиму поширюватиметься на всі країни ЄС, окрім Великої Британії та Ірландії, а також діятиме в країнах шенгенського простору, що не входять у ЄС: Норвегії, Ісландії, Ліхтенштейні та Швейцарії. Для безвізових поїздок громадянам України необхідно мати біометричний паспорт.

About the author

VidPolit author

коментарі: