Питання надання летальної зброї Україні не зняте з порядку денного США – Парубій

Питання надання летальної зброї Україні не зняте з порядку денного США – Парубій

Голова Верховної Ради України Андрій Парубій, перебуваючи з офіційним візитом у США, заявив, що питання надання летальної зброї Україні Вашингтоном не зняте з порядку денного. Про це йдеться в повідомленні на сайті українського парламенту.

«Воно (питання надання летальної зброї – ред.) не зняте з порядку денного, з цього питання йдуть дискусії. І якщо раніше було негативне рішення, то сьогодні питання залишається відкритим», – сказав Парубій.

Голова Верховної Ради зазначив, що це питання, як і питання посилення санкцій проти Росії, він порушував у Пентагоні. Парубій додав, що «немає негативної відповіді, дискусія – відкрита».

«Виділення зброї обговорюється, це має як технічне, так і символічне значення для посилення співпраці між Україною і США», – додав він.

Андрій Парубій з 12 червня перебуває з візитом у США, триватиме його офіційна поїздка до 16 червня.

Напередодні міністр юстиції США Джефф Сешнз на слуханнях у Сенаті заявив, що не знає, що могло вплинути на рішення Республіканської партії змінити позицію щодо підтримки України летальною зброєю.

США досі утримуються від надання Україні зброї летальної дії, підтримуючи її у протистоянні агресії Росії нелетальними військовими засобами, військовим навчанням, дипломатично і матеріально.

Раніше деякі американські ЗМІ повідомили про те, що Республіканська партія змінила свою публічну позицію щодо надання Україні летальної зброї під тиском Дональда Трампа. За даними журналістів, це могло відбутися під впливом посла Росії у США Сергія Кисляка.

About the author

VidPolit author

коментарі: