Дніпро: екс-добровольцю, обвинуваченому в убивстві співробітника СБУ, продовжили арешт

Дніпро: екс-добровольцю, обвинуваченому в убивстві співробітника СБУ, продовжили арешт

У Дніпрі колишньому добровольцеві Денису Гордєєву, якого обвинувачують у вбивстві співробітника Служби безпеки України, продовжили термін утримання під вартою ще на 2 місяці. Відповідне рішення у четвер ухвалив Ленінський районний суд Дніпра.

Таким чином, суд задовольнив вимогу сторони обвинувачення.

Суд також задовольнив клопотання сторони захисту щодо зміни запобіжного заходу двом бійцям-добровольцям, які проходять у справі разом з Гордєєвим – з утримання під вартою на особисте зобов’язання. Захист наполягав, що обвинувачені мають тяжкі хвороби після дворічного перебування в слідчому ізоляторі.

1 лютого 2017 року в Дніпрі розпочався судовий розгляд справи колишнього бійця добровольчих підрозділів Дениса Гордєєва, якого обвинувачують у вбивстві співробітника СБУ на блокпосту у Волновасі Донецької області в березні 2015 року.

У справі разом із Денисом Гордєєвим проходить ще четверо колишніх добровольців.

Сам Гордєєв називає справу сфабрикованою.

У березні 2015 року колишній боєць-доброволець Денис Гордєєв застрелив співробітника СБУ у Волновасі. Як заявив тоді депутат Верховної Ради України Андрій Денисенко, вбивство було скоєне під час сутички з табельної зброї співробітника СБУ, «під час спроби з боку Гордєєва зупинити трафік «лівої» горілки, який іде з території Донецької і Луганської області, яка виготовляється сепаратистами».

Тоді ж голова СБУ Валентин Наливайченко звинуватив високопосадовців Дніпропетровської облдержадміністрації у фінансуванні міжрегіонального бандитського угрупування. За його словами, одним зі злочинів, нібито скоєних цією групою, є вбивство капітана СБУ Віктора Манзика, який намагався перекрити потік контрабанди з окупованих територій. Вбивцею капітана, за тодішньою інформацією СБУ, був Денис Гордєєв – помічник народного депутата з Дніпра Андрія Денисенка.

About the author

VidPolit author

коментарі: