Порошенко пропонує створити трастовий фонд НАТО для психологічної реабілітації військових

Порошенко пропонує створити трастовий фонд НАТО для психологічної реабілітації військових

Президент України Петро Порошенко заявляє, що запропонував започаткувати новий трастовий фонд НАТО зі створення в Україні мережі закладів для психологічної реабілітації учасників бойових дій на Донбасі. Порошенко сказав про це 10 липня в Києві після засідання комісії Україна – НАТО з генеральним секретарем альянсу Єнсом Столтенберґом.

«Я запропонував започаткувати новий трастовий фонд, який має сприяти створенню в Україні національної мережі закладів для психологічної реабілітації учасників бойових дій і членів їхніх сімей», – сказав Порошенко.

Генеральний секретар Єнс Столтенберґ, зі свого боку, заявив, що члени альянсу через десять трастових фондів виділили Україні майже 40 мільйонів євро.

«НАТО буде й надалі надавати Україні практичну допомогу, сьогодні ми переглянули наш комплексний пакет допомоги Україні», – сказав Столтенберґ. За його словами, кошти задіяні в таких галузях як командування керуванням, кіберзахист й медична реабілітація.

10 липня Київ відвідує Північноатлантична рада НАТО під головуванням генерального секретаря альянсу Єнса Столтенберґа.

6 липня президент Петро Порошенко підписав закон України «Про внесення змін до деяких законів України щодо зовнішньополітичного курсу України», схвалений Верховною Радою 8 червня 2017 року. Цей документ визначає вступ до НАТО пріоритетом України. Востаннє до нинішнього візиту члени Північноатлантичної ради відвідували Україну у червні 2008 року.

 

About the author

VidPolit author

коментарі: