Активісти готують глобальну акцію до дня народження Сенцова

Активісти готують глобальну акцію до дня народження Сенцова

Активісти готують чергову глобальну акцію до дня народження ув’язненого в Росії українського режисера Олега Сенцова, який голодує на знак протесту в російській колонії від 14 травня.

«13 липня – день народження Олега Сенцова. Давайте привітаємо його і покажемо, що весь світ вимагає звільнення політичних ув’язнених із в’язниць Росії», – написали активісти у Facebook.

Організатори зазначають, що для участі в акції необхідно роздрукувати фото Олега Сенцова, сфотографувати його на тлі будь-якого відомого пам’ятника або міської пам’ятки і викласти в мережу з хештегом #SaveOlegSentsov.

Читайте також: Сенцов виснажений, але продовжує голодування – сестра

Напередодні активісти об’єднання «Євромайдан SOS» розпочали новий етап акції в підтримку Сенцова. Зокрема, активісти закликали відправити від свого імені електронною поштою відкритого листа учасників глобальної акції #SaveOelgSentsov президентові, генеральному секретареві і головам усіх політичних груп Парламентської асамблеї Ради Європи.

Засуджений у Росії український режисер Олег Сенцов 14 травня оголосив безстрокове голодування з вимогою звільнити всіх українських політв’язнів, які перебувають в російських в’язницях. 31 травня він заявив, що його «не цікавить обмін», адже він – «людина, яка йде до кінця».

Активісти в Україні і по всьому світу продовжують вимагати від Росії і її президента Володимира Путіна звільнити незаконно утримуваних українців. Акції проходять в різних країнах і на різних континентах під гаслами #FreeOlegSentsov і #SaveOlegSentsov.

Європейський парламент закликав Росію негайно звільнити всіх українських політичних бранців, які були незаконно затримані, заарештовані і ув’язнені.

About the author

VidPolit author

коментарі: