Суд переніс розгляд зміни запобіжного заходу підозрюваній у справі Шеремета

Суд переніс розгляд зміни запобіжного заходу підозрюваній у справі Шеремета

Печерський районний суд Києва 24 січня продовжить розгляд клопотання захисту про зміну запобіжного заходу підозрюваній у справі про вбивство журналіста Павла Шеремета, військовому медику Яні Дугарь.

Як повідомляє кореспондент Радіо Свобода, засідання перенесли, бо з апеляційного суду досі не передали матеріали справи з першої інстанції, яка обирала запобіжний захід. Дослідити ці матеріали клопотав прокурор.

Під час судового засідання Печерського суду 17 січня суд допитав ще двох свідків захисту, які підтвердили алібі Яни Дугарь і заявили, що бачили її на момент скоєння злочину на території 66-го військового медичного госпіталю у Покровську на Донеччині.

 

Печерський районний суд Києва 15 січня розпочав розгляд клопотання захисту про зміну запобіжного заходу військовому медику Яні Дугарь, яку підозрюють у причетності до вбивства журналіста Павла Шеремета.

Захисники заявили, що у них є ще кілька свідків і попросили суд перенести засідання. Суд відклав розгляд клопотання до 12:30 17 січня.

8 січня Київський апеляційний суд залишив Яну Дугарь під цілодобовим домашнім арештом. Колегія суддів змінила місце реєстрації Дугарь із селища Гвардійського Дніпропетровської області на Київ.

Журналіст «Української правди» Павло Шеремет загинув 20 липня 2016 року внаслідок вибуху автомобіля в центрі Києва.

12 грудня міністр внутрішніх справ України Арсен Аваков написав, що поліція затримала й оголошує підозру фігурантам провадження про вбивство Шеремета в липні 2016 року.

 

Згодом заступник голови Національної поліції – начальник кримінальної поліції Євген Коваль назвав серед підозрюваних сержанта Сил спеціальних операцій Андрія Антоненка, військового медика Яну Дугарь, волонтера Юлію Кузьменко та ветеранів збройного конфлікту на Донбасі Інну і Владислава Грищенків.

14 грудня суд взяв під варту без можливості внесення застави Андрія Riffmaster Антоненка. Його заарештовано на два місяці – до 8 лютого 2020 року. Аналогічний запобіжний захід обрано і для Юлії Кузьменко.

За даними МВС, подружжя Грищенків підозрювані в іншому провадженні, але «становлять оперативний інтерес для слідства у справі Шеремета».

About the author

VidPolit author

коментарі: