Москалькова відмовилася називати місце, куди етапують засуджених кримчан Абдуллаєвих

Москалькова відмовилася називати місце, куди етапують засуджених кримчан Абдуллаєвих

Російський омбудсмен Тетяна Москалькова відмовилася називати місце, куди в Росії етапують засуджених у першій сімферопольській «справі Хізб ут-Тахрір» братів Узеїра і Теймура Абдуллаєвих. Про це вона написала у Facebook.

«З приводу братів Абдуллаєвих повідомляю вам (Людмилі Денісовій – ред.), що їх відправили відбувати покарання за вироком суду в один із регіонів Росії. Відповідно до закону, до прибуття безпосередньо в колонію місце відбування покарання не розголошується. Прибувши на місце, ув’язнений має право повідомити родичам про місце свого перебування», – написала Москалькова.

За її словами, «стан братів Абдуллаєвих задовільний, і вони перебувають у дорозі».

Раніше мати Абдуллаєвих розповіла, що Теймур переніс у російському слідчому ізоляторі інсульт, а у його брата Узеїра проблеми із серцем і нирками.

Адвокат Едем Семедляєв розповів проєкту Радіо Свобода Крим.Реалії, що братів Абдуллаєвих етапували в невідомому напрямку. Він додав, що не знає, коли буде точна інформація про місце перебування Абдуллаєвих.

Український омбудсмен Людмила Денісова звернулася до своєї колеги в Росії Тетяни Москалькової з проханням встановити місце перебування засуджених Абдуллаєвих.

Верховний суд Росії 24 грудня 2019 року змінив вирок фігурантам «справи Хізб ут-Тахрір» (перша сімферопольська група). Терміни ув’язнення для кримчан зменшили на 6 місяців.

Таким чином, Узеїр Абдуллаєв отримав 12 років і 6 місяців ув’язнення, Рустем Ісмаїлов – 13 років і 6 місяців, Еміль Джемаденов – 11 років і 6 місяців, Айдер Саледінов – 11 років і 6 місяців. Теймур Абдуллаєв після перегляду вироку отримав 16 років і 6 місяців колонії, при цьому для нього передбачений адмініністратівний нагляд строком на 1 рік і 4 місяці.

Південний окружний військовий суд російського Ростова-на-Дону виніс вирок фігурантам цієї справи у червні 2019 року.

Міністерство закордонних справ України висловило рішучий протест у зв’язку з цим вироком і закликало посилити санкційний тиск на Росію.

 

About the author

VidPolit author

коментарі: