У НАЗК заявляють, що проводять не перевірку, а контроль декларації Зеленського

У НАЗК заявляють, що проводять не перевірку, а контроль декларації Зеленського

Національне агентство з питань запобігання корупції заявляє, що не проводить перевірку декларації президента України Володимира Зеленського.

НАЗК «направило запити до відповідних органів із метою витребування документів, необхідних для проведення контролю своєчасності подання повідомлення про суттєві зміни в майновому стані президентом України», йдеться в повідомленні, оприлюдненому на сайті агентства 14 лютого.

«Зазначена процедура витребування документів є необхідною складовою для ухвалення рішення про проведення контролю своєчасності подання повідомлення про суттєві зміни в майновому стані. Дані дії проводяться в рамках фінансового контролю за своєчасністю подання відповідного повідомлення про суттєві зміни в майновому стані і не мають жодного відношення до іншої процедури – перевірки декларації суб’єкта декларування», – наголосили у НАЗК.

За даними агентства, процедура повної перевірки здійснюється по відношенню до щорічних декларацій, декларацій перед звільненням і декларацій після звільнення.

 

«Витрати, які здійснені суб’єктом декларування у 2020 році, підлягають декларуванню під час наступної кампанії з подання щорічних декларацій, яка буде тривати з 1 січня до 1 квітня 2021 року. Наразі до 1 квітня триває кампанія з подання щорічних декларацій за 2019 рік. Згідно з даними Реєстру декларацій осіб, уповноважених на виконання функцій держави або місцевого самоврядування, президент України Зеленський В.О. щорічної декларації за 2019 рік ще не подав», – йдеться в повідомленні.

Раніше сьогодні про те, що Національне агентство з питань запобігання корупції розпочало перевірку з приводу невнесення Володимиром Зеленським до своєї декларації витрат на поїздку в Оман на початку року, повідомив народний депутат від «Євросолідарності» Олексій Гончаренко, посилаючись на відповідь Нацагентства на його депутатське звернення.

 

About the author

VidPolit author

коментарі: