Десятки тисяч людей протестували у М’янмі, попри погрози військових

Десятки тисяч людей протестували у М’янмі, попри погрози військових

Десятки тисяч людей 22 лютого знову вийшли на вулиці по всій М’янмі, попри погрозу військових, які захопили владу в країні, про готовність застосувати летальну зброю проти демонстрантів.

Зокрема, десятки тисяч людей зібралися в Янгоні, найбільшому місті й комерційному центрі країни. Тисячі людей також зібралися в Найп’їдо, столиці М’янми, багато з них – на мотоциклах.

Багато підприємств у Янгоні та інших великих містах зачинені 22 лютого після закликів до загального страйку.

Протягом вихідних трьох протестувальників застрелили, 21 лютого поховали молоду жінку, яка загинула від вогнепального поранення на одному з попередніх протестів.

Вашингтон 21 лютого вкотре попередив хунту про наслідки їхніх дій.

«США продовжать вдаватися до жорстких дій проти тих, хто чинить насильство проти народу М’янми, який вимагає відновлення демократично обраного уряду», – написав у своєму твіттері держсекретар США Ентоні Блінкен.

Масштабні вуличні протести відбуваються відтоді, як 1 лютого військові здійснили переворот і затримали цивільного лідера М’янми Аун Сан Су Чжі.

Кампанія громадянської непокори також перешкоджає багатьом державним операціям, роботі бізнесу і банків.

Хунта 21 лютого виступила із прямою погрозою протестувальникам.

«Протестувальники зараз підбурюють людей, особливо емоційних підлітків та молодь, до шляху конфронтації, де вони можуть втратити життя», – йдеться у заяві, оприлюдненій на державному телеканалі MRTV.

США, Канада і Велика Британія запровадили санкції проти генералів, що керують М’янмою.

Очікується, що міністри закордонних справ Європейського союзу зустрінуться 22 лютого, щоб затвердити власні санкції проти військових М’янми.

About the author

VidWorld author

коментарі: